Arzu MODANLIOĞLU - Felsefe

Arzu MODANLIOĞLU - Felsefe

 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur. Öğretmenliğe Hüseyin Rahmi Gürpınar Anadolu Lisesi’nde başlamıştır. Bir süreliğine öğretmenlikten ayrılarak işletme kurmuş, işveren ve yöneticilik görevinde bulunmuştur. Tekrar öğretmenliğe başlayınca okulumuza atanmıştır.

 

Çalışmaları:

 

Öğretmenimiz okulumuzda Fotoğraf Kulübü’nü kurmuştur. Kulüp çalışması altında Fotoğraf Sokağı Sergisi de açmıştır. Kulüp öğrencileriyle Fotoğraf Sokağı adıyla 3 dergi çıkarmıştır. Fotoğraf sanatı üzerine öğrenciler yetiştirmeye çalışmış, onları bu alanın uzmanlarıyla tanıştırarak röportajlar yaptırmıştır. Kulüp öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan 3 sergi düzenlemiştir. Kulüp üyeleriyle Hüseyin Rahmi Gürpınar’nın evinin müze olması için gönüllü çalışmalar ve evin müzeye dönüşümünden sonra da gönüllü çalışmalarına devam eden hocamız, toplumun bilinçlenmesi çalışmalarına gönüllü olarak katılmıştır. Yetişkinlerin eğitimlerinde 3 yıl aktif görev almıştır.

 

Robert Koleji tarafından düzenlenen Dünya Felsefe Günü etkinliklerine öğrencilerle katılım sağlayarak, farklı okullardan gelen öğrencilerle beyin fırtınası tartışmaları yaptırmıştır. Böylece vizyonu geniş, sorgulayan, düşünen nesiller yetişmesi gayretinde olmuştur.

 

Öğrencilerimizin sosyal duyarlılık sahibi olmaları için birçok kez huzurevi ziyaretlerini tertip etmiştir.

 

Başarıları:

 

Fotoğraflarıyla birçok Fotoğraf yarışmasında ödüle layık görülmüştür. Çektiği fotoğraflar çeşitli karma sergilerde yer almıştır.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin müze olması çalışmaları nedeniyle Bakanlık tarafından Takdirname Belgesi ile ödüllendirilmiştir.