4x4 FUTBOL YORUMCULARI ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

4x4 FUTBOL YORUMCULARI ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

TV FUTBOL YORUMCULARI ERDAL HOŞ, MEHMET AYAN, CÜNEYT KAŞELER VE ERGİN ASLAN TÜRK FUTBOLU HAKKINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN SORULARINA CEVAPLAR VERDİLER

TRTSPOR FUTBOL AKLI PROGRAMINDA ERDAL HOŞ, OKULUMUZDAN BAHSETMİŞTİR. ERDAL BEYE VE TRT'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. https://www.youtube.com/watch?v=ZgkzcxnyUmU (özellikle 9.20-9.55 aralığı)

19.05.2022 898

19-05-202219-05-202219-05-202219-05-202219-05-202219-05-202219-05-2022

Mutlu olup olmadığı hakkındaki soruya Erdal Hoş: 1-2 yıl hayal ettiğiniz şey için direnin. Ben istediğim işi yapıyorum ve çok mutluyum.

 

Futbol kulüplerinin başarısızlıklarının sebepleri hakkındaki soruya Ergin Aslan: Bütün kulüp başkanları çıktığında herkes aynı hatalardan bahsediyor. Ama medya karşısında, arka planda ne konuşuluyor asıl burası önemli. İşler kötü gittiği zaman, yönetimler kendi kitlelerini bir arada tutmaları lazım. Bu yüzden bahane ve gerekçe üretebiliyorlar.

 

Dünyada ve ülkemizdeki kadın futbolu hakkındaki soruya Erdal Hoş: Eğer aranızda biraz yeteneği olan varsa kesinlikle üstüne gitmeli. Çünkü yurtdışında özellikle Amerika'da burs gibi birçok şansınız var. Biz bu konuda geride kaldık ama açılacağımızı düşünüyoruz.

 

Ergin: Sizin kuşak futbolu bu kadar seviyorsa harika!

 

Ülkemizde futbola başlama yaşı nereden başlamalı hakkındaki soruya Ergin Aslan: Biz Avrupa'ya 4-5 tane oyuncu gönderdik. Çok ciddi ve birbirine benzer sert sakatlıklar yaşadılar. Çünkü hepsi ülkemizde yetişmiş, ağır antrenman çalışmalarına cevap vermekte zorlandılar. Gurbetçi oyuncular ise biraz daha gelişmiş oluyor. Bu işler 11-12 yaşından başlayıp devam eder. Akvaryumda yetiştirdiğiniz balıkları okyanusta, köpekbalıklarıyla mücadele ettiremezsiniz.

 

Futbolcu psikoloji hakkındaki soruya Cüneyt Kaşeler: Çocukluktan itibaren kendini psikolojik olarak hazırlamak çok daha önemli.

 

Fenerbahçe'nin 5. Yıldızı takması hakkındaki soruya Cüneyt Kaşeler: Çok açık ve net. O yıllarda şampiyonluk olduysa olmuştur, o yıldız oraya takılır ya da takılmaz. O yıldız olsa ne olur, olmasa ne olur? Önemli olan şampiyon olup olmadığı...

 

8 şampiyonluk muhabbeti, şampiyonlukta Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin önüne geçmesinden sonra olup olmadığı hakkındaki soruya Mehmet Ayan: Fenerbahçe o gün şampiyon olmuşsa, bugün de şampiyon olursa başımızın tacıdır. Evet Galatasaray'ın geçmişteki şampiyonluğu az olabilir ama sosyal medyada vesaire her şey ortada. Bunları kafanızı fazla takmayın.

 

En büyük takım kimdir sorusuna Ergin Aslan: Hangi takımı tutuyorsan en büyük odur!

 

Son yıllarda Fenerbahçe'de yanlış giden şeyler hangileri hakkındaki soruya Cüneyt Kaşeler: Ali Koç geldiğinde Türkiye'de müthiş bir rüzgar esti. Çünkü özlemini duyduğumuz bir şey vardı. Maalesef eski başkan Aziz Yıldırım'ın düştüğü hatalara o da düştü. 60'tan fazla futbolcu geldi gitti. İstikrar yok Fenerbahçe'de. Bu kadar yanlıştan bir doğru çıkmaz. Fenerbahçe de, bazı takımlar gibi, doğruları yaparsa başarılı olur.

 

Trabzonspor'lu taraftarların Kadıköy'de şampiyonluk kutlaması yapmalarına bazı Fenerbahçeli taraftarların tepkileri hakkındaki soruya Cüneyt Kaşeler: İki takımın maçlarını aynı güne koymak suretiyle, o kadar insanı birbiriyle karşılaştırırsan olacağı budur arkadaşlar. Taraftarlar arasında böyle olaylar eskiden de olduğundan çok önemli şeyler değil. Sosyal medyada üç kişinin kavga videosu çıkıyor sanki olay büyüyor.

 

Galatasaray'ın yönetimine kimin geleceği hakkındaki soruya Mehmet Ayan: Galatasaray aradı taradı zengin bir başkan adayı bulamadı. Şu an büyük bir ihtimalle sayın Dursun Özbek olacak. Kongre üyelerinin desteğiyle sayın Dursun Özbek gelirse, %49 Fatih Terim'de teknik direktör olarak gelir.

 

Yabancı kuralı hakkındaki soruya Mehmet Ayan: Ben eskiye göre daha kötü olduğunu düşünüyorum.

 

Ergin Aslan: futbolcularda, yerli/yabancı değil iyi/kötü ayrımı olur. İyi oyuncu formayı söke söke alır. Bence komple serbest olmalı.

 

Yeni kuşağın futbola bu kadar tutkulu olmasının kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Erdal Hoş, böyle bir ortamın oluşmasına katkı sağlayan başta okul idaresini, öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini söylemiştir. Diğer misafirler de çok memnun olduklarını ve gösterilen teveccühe çok teşekkür ettiklerini ifade etmişlerdir.

 

Biz de sevgili Erdal Hoş'a, Mehmet Ayan'a, Cüneyt Kaşeler'e ve Ergin Aslan'a bizleri kırmayarak okulumuza gelerek bizlerle hoş sohbet etmelerine çok teşekkür ediyoruz.